Lapislàtzuli. Equipo

Uns gamberros que fan bons llibres

Des que vam néixer l’any 2011 ens han dit de tot: “l’editorial petita que provoca terratrèmols grans”, “els Indiana Jones de l’edició”, “uns gamberros que fan bons llibres” i d’altres coses encara pitjors.

Diguin el que diguin, per a nosaltres l’aparició d’un llibre és un naixement, un regal, una festa. És, per sobre de tot, l’acte de mostrar a l’exterior la feina creativa de l’autor, però també la inspiració de la il·lustradora i de la dissenyadora, la tasca ingrata i arriscada de qui fa la maquetació, la feina metòdica de la correctora o del traductor… En definitiva, és aquesta aventura editorial que consisteix en solidificar els somnis.

Per totes aquestes raons, i per moltes altres que ara no vénen al cas, no concebem cap presentació sense vi.

Doncs això, que tenim vi, alegria, pensament i camaraderia. I uns llibres curiosos i preciosos!

Filosofia

Enmig d’un oceà de llibres, l’aposta de Lapislàtzuli Editorial és treure a la llum obres úniques, diferents, d’un alt valor literari o humà.

Som una editorial en llengua catalana, petita, lleugera, amb poc pes. Som independents i treballem sense intermediaris.

El lapislàtzuli és una pedra preciosa difícil de trobar. Molt apreciada des de l’antiguitat, existeixen dos únics jaciments a Xile i a l’Afganistan i les seves mines són explotades amb procediments molt semblants a com es feia fa milers d’anys: amb unes bones dosis de paciència i perseverança.

Missió

Naixem amb l’objectiu de trobar la veta de lapislàtzuli, un bon grapat de joies literàries, ja siguin antics tresors oblidats o nous autors amagats o ignorats.

Pretenem recuperar el treball artesanal, les relacions a l’antiga amb creadors i llibreters, cuinar cada llibre com un projecte únic, sense presses ni precipitacions, i cuidar tot el procés per viure una aventura conjunta que permeti fer brillar l’obra així com es mereix.

Tant és la nacionalitat de l’obra o de l’autor, anem a la recerca de la joia a qualsevol punt del món.

Tant és el gènere. L’objectiu no és confeccionar col·leccions sinó elaborar una col·lecció única sota el denominador comú de la qualitat literària, un manoll de llibres escollits que il·luminin les prestatgeries del lector.